‘Zelfs mevrouw Swienink van 101 is nu vlogster’ | Achterhoekse Courant

‘Zelfs mevrouw Swienink van 101 is nu vlogster’

25 mei 2022

Met vlogs vanuit verpleeghuis De Bleijke in Hengelo brengt verpleegkundige Rob Heebink (32) sinds twee jaar op geheel eigen wijze de ouderenzorg onder de aandacht. Zijn online platform ‘In de zorg met Rob’ heeft al meer dan 35 duizend volgers.

Tekst en Foto: Luuk Stam

Rob Heebink staat klaar voor de foto op de parkeerplaats van woonzorgcentrum De Bleijke in Hengelo als er een wat oudere man en vrouw langs komen lopen. “Ben jij nu eens degene die wórdt geïnterviewd?”, vraagt de man, al wijzend op de verpleegkundige. “Jij bent toch van die filmpjes?” Heebink lacht en antwoordt bevestigend. “Dit gebeurt dus steeds vaker en ik blijf het apart vinden”, vertelt hij even later. “Dat totaal onbekenden je aanspreken, soms ook als ik bijvoorbeeld ergens zit te eten. Dan merk je dat het alsmaar groter wordt.”

Hij wordt er weleens wat ‘Achterhoeks verlegen’ van, maar Heebink – woonachtig in Steenderen – benadrukt direct: het gaat absoluut niet om hem. De verpleegkundige startte in het begin van de coronatijd zijn platform ‘In de zorg met Rob’ om door middel van vlogs op Facebook en Instagram het leven in een verpleeghuis te laten zien, om de ouderen en het werk in de ouderenzorg onder de aandacht te brengen. Dat is nog steeds het doel. Met dat verschil dat zijn platform inmiddels is gegroeid tot meer dan 35 duizend volgers.

Lees hier het hele interview