‘Zijn wie je bent, zonder opsmuk, dat is voor mij de essentie van leven’ | Achterhoek Nieuws

‘Zijn wie je bent, zonder opsmuk, dat is voor mij de essentie van leven’

5 september 2022

In Boeren, Burgers en Buitenlui spreken we met inheems, import en idealist over hoe het leven in de Achterhoek is. We evalueren en fantaseren en Marc Weikamp zal illustreren, omdat de regio er is om te eren. Deze keer een gesprek met Rob Heebink uit Steenderen, verpleegkundige bij Markenheem en bekend om zijn online platform ‘In de zorg met Rob’.

Tekst: Josée Gruwel Illustratie: Marc Weikamp

In coronatijd maakte hij, op initiatief van zijn vriendin Iris, vlogs met telkens een bewoner van Woonzorgcentrum De Bleijke in Hengelo Gld. Hij wilde de binnenwereld van het zorgcentrum naar buiten brengen. Het eerste filmpje explodeerde op social media. “Daar schrok ik van, ik had totaal niet stilgestaan bij media-aandacht.”

Rob vlogt inmiddels twee jaar. “Ik wil er alles aan doen om de beeldvorming rond de ouderenzorg te verbeteren, zodat de maatschappij de ouderenzorg beter omarmt.” De kracht van zijn vlogs zit ‘m in de eenvoud, oprechte aandacht, positieve benadering, luchtigheid en pretentieloze humor. Rob’s levensmotto is: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Dat is grappig voor iemand waarvan de humor toch een beetje doet denken aan de humor van Herman Finkers.

Lees hier het hele interview