‘Ik doe dingen op mijn eigen manier en met een dosis humor’ | Pensioenfonds Zorg & Welzijn

‘Ik doe dingen op mijn eigen manier en met een dosis humor’

17 augustus 2022

Natuurlijk zijn protocollen en regels heel belangrijk in de zorg. Maar soms loont het om op je eigen gevoel af te gaan en dingen nét even anders te doen in het belang van de patiënt. Rob Heebink werkt in de ouderenzorg en vertelt over zijn eigenzinnige werkwijze en out-of-the-box aanpak.

Tekst: Pensioenfonds Zorg & Welzijn

Hoe ben jij in de zorg beland?
‘Op mijn zestiende kreeg ik een bijbaantje als zorgondersteuner bij De Bleijke in Hengelo. Ik ging met koffie en thee langs de ouderen in het verpleeghuis. Al van kinds af aan wil ik voor mensen zorgen. Dat is echt een innerlijke drang die ik niet los kan laten. Ik ben daarom de opleiding Verpleegkunde mbo 3 gaan volgen en daarna nog een studie tot pedagogisch medewerker.’

Daarna heb ik vijf jaar in de jeugdzorg gewerkt. Hoewel het een mooi beroep is, vond ik de sector toch minder prettig. Ik ben teruggegaan naar De Bleijke en heb de mbo 4-opleiding verpleegkunde afgerond. Nu werk ik er inmiddels alweer zes jaar als verpleegkundige in de ouderenzorg.’

Lees hier het hele interview