Midden in de crisis begon Rob met vlogs vanuit het verpleeghuis: ‘Eerste video had 200.000 views’ | De Gelderlander

Midden in de crisis begon Rob met vlogs vanuit het verpleeghuis: ‘Eerste video had 200.000 views’

26 februari 2021

,,Dit wordt een heel rare tijd”, zei Rob Heebink (31) vorig voorjaar tegen zijn partner Iris toen de verpleeghuizen dichtgingen. De coronacrisis was op zijn hoogtepunt. ,,Als de overheid zo’n onmenselijk besluit neemt, moet het wel heel erg zijn.”

Tekst: Rick Aalbers Foto: Jan Ruland van den Brink

De woorden van de inwoner van Steenderen, verpleegkundige bij De Bleijke in Hengelo, zijn profetisch gebleken. Misschien ook wel voor hemzelf, want Heebink stapte in een avontuur zonder te weten waar dat zou eindigen: hij ging vlogs (korte video’s) maken. Over zijn werk in het verpleeghuis, maar vooral over de mensen daar.

Dat duurt nu al bijna een jaar en zijn eigen Facebook-pagina In de zorg met Rob tikt inmiddels bijna de 6.000 likes aan. ,,Ik hoop een snaar te raken met mijn werk, zowel ín het verpleeghuis als daarbuiten.”

Waar kwam het idee vandaan te beginnen met de vlogs vanuit het verpleeghuis?
,,Mijn partner Iris was natuurlijk heel geïnteresseerd in hoe alles eraan toe ging op mijn werk. Zij werkt zelf bij Omroep Gelderland en zei een keer dat we zoiets eigenlijk moesten filmen. Frontberichten was ook net op tv, het programma met persoonlijke verhalen van mensen uit de ziekenhuizen, maar uit de verpleeghuizen was er niks. Dus ben ik daar maar mee begonnen voor de omroep.”

Lees hier het hele interview